DOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE BELEDİYELERİ ÖZELLEŞTİREN TEK FİRMA OLMA GURURUNU YAŞIYORUZ
Sivrisinek, karasinek ve özellikle çevrelerine büyük maddi zararlar açan fareler kent yaşamını huzursuz kılan en önemli zararlılardır. Verdikleri maddi zararların ötesinde taşıdıkları parazit ve mikropları yiyeceklerimize-içeceklerimize bulaştırarak, kan emerek, birçok tehlikeli hastalığın oluşmasına, bulaşmasına, yayılmasına yol açarlar.
Bu zararlıların her biri süratle üreme , değişen koşullara hızlı uyum sağlayarak yaşamlarını sürdürme, insanların verdikleri mücadeleye karşı yeni savunma becerileri ve yaşam tarzları geliştirme yeteneklerine sahiptirler.
Sivrisinek, karasinek ve fare gibi zararlılarla mücadele, kentlerin en önemli sağlık sorunu haline gelmiştir. Eskiden "Sağlık Bakanlığı Sıtma Savaş Teşkilatı "nca yürütülen bu mücadele, daha sonraki yıllarda belediyelere bırakılmıştır.
Yüklü kent sorunları ve hızlı büyümenin getirdiği sosyal problemlerle uğraşan belediyeler, oldukça spesifik konuları içeren pest kontrol hizmetlerini Sağlık Bakanlığının yetkilendirdiği uzman firmalara yaptırmaya başlamışlardır.
SİVRİSİNEK KONTROL YÖNTEMLERİ;
Tesbit edilen üreme ve barınma yerlerinde aşağıdaki işlemler yapılmalıdır.
~ Birikinti sular boşaltılmalı,
~ Foseptik kapakları kapatılmalı,
~ Kanallara akıntı verilmeli,
~ Çukurlar doldurulmalı,
~ Otlanma engellenmelidir.
Betis Genel İlaçlama ; İşte bu çok önemli halk sağlığı görevini üstlenmiş olup; belediyeler, büyük yerleşkeler, konutlar, okullar, işyerleri, imalathaneler, siteler gibi insanların toplu yaşadığı alanlarda haşereyle mücadele hizmetinde kesin çözümler üretmektedir
AÇIK ALAN ERZURUM AZİZİYE BELEDİYESİ İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI...
PEST KONTROL HİZMETLERİ Pest Kontrol Hizmetleri iki aşamada gerçekleşir; Mücadelenin birinci aşaması; üreme ortamlarının oluşturulmaması, mevcut üreme ortamlarının kaldırılması ve iyi bir çevre düzenlemesidir.Bu konuda üc retsiz danışmanlık hizmeti vermekteyiz.
İkinci aşaması ise; kimyasal ve biyolojik mücadeledir. Kimyasal ve biyolojik mücadeleye başlamadan önce bölge etüd edilir, haritası çıkarılır, o bölgede yapılacak mücadelenin uygulama planı çıkarılır ve ilaçlama İşlemine başlanır.
Larva Mücadelesi : Larva mücadelesi en uygun ve en ekonomik mücadele yöntemidir. Bu uygulama ile haşaratın ergin hale geçmesine fırsat verilmemiş olunur. Zaralıyı kaynağında yok etmek, ilaçlama maliyetini asgariye indirmek, çevreye ve insana saygı bu yöntemin en önemli özellikleridir. Etüd edilerek haritası çıkarılan bölgedeki jit alanları uygun aralıklarla ve yeterli dozlarda ilaçlanarak üreme önlenir.
Uçkun görülmeye başlandığında larva mücadelesini desteklemek amacıyla uçkun mücadelesine de başlanır. Ancak; uçkun mücadelesi yapılıyor diye larva mücadelesinden vazgeçilmez. Her ikisine birden devam edilir.
AÇIK ALANDA HORASAN BELEDİYESİ İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI
Betis Genel İlaçlama, larva mücadele sinde; doğaya ve canlılara hiçbir yan etkisi olmayan, balık çiftliklerinde ve içme sularında bile kullanılabilen ilaç lar kullanmaktadır.
Kışlak Mücadelesi: Havaların soğumasıy la birlikte kışlaklara çekilen karasinek ve sivrisineklerin yerleri bölge etüt çalışmalarımızla tespit edildiğinden, bu gibi barınaklar uygun zamanlarda periyodik olarak ilaçlanır
Kışlak ilaçlaması, larva mücadelesi kadar önemlidir.
Uçkun ( Ergin) Mücadelesi: Larva ve kışlak mücadelesi yapılmasına rağmen sağ kalan ve mücadele edilmemiş çevrelerden gelen uçkunlar için, açık alanda hacimsel mücadele yapılır.
Bu mücadelenin esası, uçkunun yoğun olarak havada bulunduğu saatlerde; sıcak sisleme (termal fog) veya soğuk sisleme (ULV) yöntemleriyle ilaçlama yaparak havada yok etmektir.
Çaba İlaçlama Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlar kullanmaktadır